Elülső térdfájdalom, térdkalács-instabilitás ellen

Az Emineo Magánkórház szakmai csapata elkötelezett az elülső térdfájdalom okainak feltérképezésében, célzott, egyénre szabott gyógyítási programok kialakításában. Amennyiben az elsősorban alkalmazandó gyógytorna„core training” eredménytelen, a páciens egyetértése esetén műtéti tervet állítunk fel a biomechanikai elvek alapján.

Milyen műtéti technikákat alkalmazunk?

Kóros térdkalácsíntengely esetén: a tapadási csontterület több síkban történő áthelyezését végezzük el. 3 cm-es kis bőrmetszésből, elforgatva a csontos tapadást, rögzítjük a kívánt helyzetet.

Térdkalácsficamok esetén rekonstruáljuk a belső rögzítőszalag szakadását, melyet előzetesen MRI vizsgálattal igazoltunk. Nagy megnyúlás esetén szalagplasztikát végzünk.

Hegesen zsugorodott térdkalács esetén a rögzítőszalagot artroszkópos módszerrel felszabadítjuk (tokbemetszés).

Sekély térdkalácsvályú által okozott elülső térdfájdalom esetén a vályú falának emelésével segítünk betegeinknek.

A porcfelszín betegségeit a Porcfelszín program alapján kezeljük.

Az egyénre szabott program elkészítése során ezen műtéti technikák kombinációit dolgozzuk ki. A műtétek hossza 1 és 2 óra közé esik.

Miért előnyös ez a betegnek?

Az elülső térdfájdalom nem tüneti kezelésével a kialakult fájdalom szindrómát tartósan gyógyítani tudjuk.

Az Emineo Magánkórházban tapasztalt és képzett specialisták állnak rendelkezésre térdsebészeti szakrendelésünkön, ráadásul online foglalási rendszerünkön biztosított az azonnali bejelentkezés!

Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.