Saroktáji csontkinövés – műtét

Amennyiben a konzervatív kezelések nem vezetettek eredményre, a műtét jelenti a megoldást. Az Emineo Magánkórházban a legkorszerűbb elvek alapján gyógyítunk, a saroktáji csontkinövés-elváltozás kezelésében is a Német Lábsebészeti Társaság protokollja szerint operálunk. Ez alapján egy rövid, 0,5-1 órás operáció során a minimális metszést ejtve a kinövést levéssük a sarokcsontról. Az eltávolított csontdarabot szövettani vizsgálatra küldjük.

Az operáció egynapos beavatkozás keretében, általában altatásban történik. A műtét után egyénfüggően különböző mértékű fájdalom jelentkezhet. A fájdalomcsillapító szintjének beállítása és a seb átkötése után gyógytornászunk még a betegszobában betanítja a varratszedésig otthon végzendő gyógytornát és ha minden rendben, hazabocsátjuk páciensünket a fekvőbeteg osztályunkról

Ha többet szeretne tudni a betegség tüneteiről és a lehetséges nem műtéti gyógyítási módszerekről, itt tájékozódhat.

Melyek az utókezelés lépései?

A műtét után a varratszedésig az operált láb teljes tehermentesítését javasoljuk (mankózás), valamint trombózis megelőző injekciót kérünk beadni minden esetben. A műtét után 6 hétig elengedhetetlen gyógytornára járni, mely esetben az Emineo Rehabilitációs részlegét javasoljuk, ahol a gyógytornászok nemcsak általános képzettséggel rendelkeznek, de minden nálunk végzett műtéttípusunkra speciálisan ki lettek képezve.

Miért jó ez a betegnek?

A műtéttel a beteg megszabadulhat a folyamatos fájdalmaitól, melyek korlátozták a mindennapi életben, munkavégzésben. A fájdalom csökkenése mellett a terhelhetőség jelentősen nő.

Szakorvosaink:

Boka- és Lábsebészet

Dr. Börzsei-Knoll Veronika

Ortopéd-traumatológus, lábsebész