Morton-neuroma műtét

A rövid, 0,5-1 órás műtés során az idegszálak kereszteződésében megtalálható idegcsomót, Morton-neuromát eltávolítjuk egynapos sebészeti eljárás keretében. Az eltávolított idegentestet minden esetben szövettani vizsgálatra is elküldjük. Nagyon ritkán, de előfordulhat kiújulás. Az Emineo Magánkórházban a legkorszerűbb elvek alapján gyógyítunk, a Morton-Neuroma elváltozás kezelésében is a Német Lábsebészeti Társaság protokollja szerint operálunk.

Az operáció egynapos beavatkozás keretében, általában altatásban történik. A műtét után egyénfüggően különböző mértékű fájdalom jelentkezhet. A fájdalomcsillapító szintjének beállítása és a seb átkötése után gyógytornászunk még a betegszobában betanítja a varratszedésig otthon végzendő gyógytornát és ha minden rendben, hazabocsátjuk páciensünket a fekvőbeteg osztályunkról

Ha többet szeretne tudni a betegség tüneteiről, itt tájékozódhat.

Melyek az utókezelés lépései?

A műtét után 1 hétig az operált láb tehermentesítését javasoljuk (mankózás), valamint trombózismegelőző injekciót kérünk beadni minden esetben. A műtétet követően egy nagyon gyors, 3-4 hetes rehabilitáció után a beteg visszatérhet a megszokott, fájdalommentes mindennapokhoz.

Miért jó ez a betegnek?

A műtéttel a beteg megszabadulhat a folyamatos fájdalmaitól, és a kellemetlen zsibbadó érzéstől, melyek korlátozták a mindennapi életben, munkavégzésben.

Szakorvosaink:

Boka- és Lábsebészet

Dr. Börzsei-Knoll Veronika

Ortopéd-traumatológus, lábsebész