Külbokaszalag-plasztika

Krónikus, többször visszatérő külbokaficamok esetén a végső megoldást a lábsebészeti műtét jelenti.

Az Emineo Magánkórházban a legkorszerűbb elvek alapján gyógyítunk, mely során a sérült szalag(ok) összevarrásával stabilizáljuk a külboka-szalagrendszert.

Az operáció egynapos beavatkozás keretében, általában altatásban történik. Az 1 órás műtét után egyénfüggően különböző mértékű fájdalom jelentkezhet. A fájdalomcsillapító szintjének beállítása és a seb átkötése után gyógytornászunk még a betegszobában betanítja a varratszedésig otthon végzendő gyógytornát és ha minden rendben, hazabocsátjuk páciensünket a fekvőbeteg osztályunkról

Ha többet szeretne tudni a betegség tüneteiről és a lehetséges nem műtéti gyógyítási módszerekről, itt tájékozódhat.

Melyek az utókezelés lépései?

A műtét után a varratszedésig az operált láb teljes tehermentesítését (mankózás) és négyhetes bokarögzítést javasolunk, valamint trombózismegelőző injekciót kérünk beadni minden esetben. A gyógyulási időszak egyéntől és az állapot súlyosságától függően 6-12 hét lehet. A műtét után 2-3 hónapig elengedhetetlen gyógytornára járni, mely esetben az Emineo Rehabilitációs részlegét javasoljuk, ahol a gyógytornászok nemcsak általános képzettséggel rendelkeznek, de minden nálunk végzett műtéttípusunkra speciálisan ki lettek képezve. Csak a folyamatos és helyes gyógytorna segíti/biztosítja a boka stabilitását és az izomerő visszatérését.

Miért jó ez a betegnek?

A műtéttel a beteg újra tudja funkcionálisan használni a bokáját, és 2 hónap után akár újra komolyabb sport terhelésnek is kiteheti.

Szakorvosaink:

Boka- és Lábsebészet

Dr. Börzsei-Knoll Veronika

Ortopéd-traumatológus, lábsebész