Kalapácsujjműtét

Az Emineo Magánkórházban a Német Lábsebészeti Társaság protokollja szerint, modern eljárással műtjük a kalapácsujjat. Az operáció során többek között felszabadítjuk az ízületi tokot és meghosszabbítjuk a megrövidült inat, mellyel korrigáljuk a deformált ujjat.

A 0,5-1 órás operáció egynapos beavatkozás keretében, általában altatásban történik, így a páciens még aznap elhagyhatja magánkórházunkat. A műtétet követő 3-4. héten az ujjat rögzítő tűződrótot ambulánsan eltávolítjuk. A beavatkozás után egyénfüggően különböző mértékű fájdalom jelentkezhet. A fájdalomcsillapító szintjének beállítása és a seb átkötése után gyógytornászunk még a betegszobában betanítja a varratszedésig otthon végzendő gyógytornát és ha minden rendben, hazabocsátjuk páciensünket a fekvőbeteg osztályunkról.

Ha többet szeretne tudni a betegség tüneteiről és a lehetséges nem műtéti gyógyítási módszerekről, itt tájékozódhat.

Melyek az utókezelés lépései?

A műtét után a varratszedésig az operált láb teljes tehermentesítését javasoljuk (mankózás), valamint trombózis megelőző injekciót kérünk beadni minden esetben. A rehabilitáció során, a mankózást követően, négy hétig speciális kezelőcipővel terhelhető a láb. A teljes gyógyuláshoz 3-4 hét gyógytorna szükséges.

Miért jó ez a betegnek?

A műtéttel a beteg megszabadulhat a folyamatos fájdalmaitól, melyek korlátozták a mindennapi életben, munkavégzésben, továbbá az esztétikai megjelenést is a betegség előttihez hasonló állapotba hozzák vissza. Az operált láb terhelhetősége és a mozgástartománya is jelentősen nő.

Szakorvosaink:

Boka- és Lábsebészet

Dr. Börzsei-Knoll Veronika

Ortopéd-traumatológus, lábsebész