PCR eredmény

Mikor kapom meg a PCR-eredményemet az ünnepek alatt?

A nagy érdeklődésre való tekintettel szeretnénk információt adni az ünnepek alatti PCR-tesztelések eredményeinek várható beérkezéséről – hogy ennek ismeretében foglalhassa le időpontját az Emineo Magánkórházban.

Több páciensünk jelezte, hogy Covid-tesztet végeztetne az ünnepek előtt – a család biztonsága érdekében. Az alábbi tájékoztató segít a megfelelő időpont lefoglalásában:

December 22-ig a már megszokott menetrend szerint, 24-48 órán belül megérkezik a PCR-teszt eredménye.

December 23-án a délelőtt 11 óráig levett minták esetében – a labor karácsonyi ígérete szerint – még aznap kézhez kapja az eredményt, a 11-16 óra között levett minták eredménye várhatóan 24-én 12 óráig megérkezik.

December 24-26-ig az Emineo Magánkórházban szünetel a koronavírus-tesztelés.

December 27-29 között a normál nyitvatartásban végzett tesztek esetén 24-48 órán belüli eredmény várható.

December 30-án a délelőtt 11 óráig levett minták eredménye várhatóan még aznap, a 11-16 óra között levett minták eredménye várhatóan 24-48 órán belül lesz elérhető.

December 31, január 1: az Emineo Magánkórházban szünetel a koronavírus-tesztelés.

Január 2: A normál nyitvatartásban végzett tesztek esetén már 3-án, de legkésőbb 4-én estig várható az eredmény.

Január 3: Az Emineo Magánkórház technikai okok miatt zárva tart.

Január 4-től a már megszokott menetrend szerint, 24-48 órán belül megérkezik a PCR-teszt eredménye.

Az Emineo Magánkórházban a PCR-teszten kívül gyors eredményt adó antigén és antitest gyorsteszteket, valamint kombinált teszteket is végzünk. Amennyiben bizonytalan a megfelelő tesztfajta kiválasztását illetően, az alábbi cikk segít a döntésben: Covid-tesztek: mikor melyiket? A különböző tesztfajtákról itt olvashat részletes információkat.

Covid-tesztekre az időpontfoglalás kizárólag online lehetséges, a bejelentkezési felületek itt érhetők el: PCR-tesztek, gyorstesztek.

Mivel a PCR-tesztek kiértékelését egy független, akkreditált labor végzi, a fent megadott vállalásokért az Emineo Magánkórház ráhatás hiánya miatt nem tud felelősséget vállani. A Neumann labor mindent megtesz, hogy a fent leírt határidőket teljesítse.

Az Emineo Magánkórház ünnepi nyitvatartásáról ITT tájékozódhat.