Gerincgyógyászati kezelés

Komplex gerincgyógyászati kezelés – Gerincrekreáció

A gerincbetegségek széles skáláját az orvostudomány már egy jó ideje párhuzamosan kezeli műtétes és konzervatív módon. Mint az orvostudomány minden ága, a gerincgyógyászat-gerincsebészet is sokat fejlődött, és az utóbbi időben az új, XXI. századi „No Touch – Ne piszkálj bele!” megközelítés terjedt el legjobban. Egy pillanatra sem elvitatva a sebészi megoldások szükségességét, az esetek egy részében az Emineo Magánkórház a komplex konzervatív kezelések mellett tette le a voksát felhasználva a modern minimál invazív technikákat a célzott blokád terápiától az egynapos „kulcslyuk” beavatkozásokig. A gerincbetegségek nagy részét (közel 80 %-át) kitevő – a korral járó kopásos, degeneratív, (a köztudatban többnyire tévesen „csak” gerincsérves) – megbetegedések felfogása és gyógyítása, a tünetek és a fájdalom kialakulásának elmélete mára gyökeresen megváltozott.

A nálunk alkalmazott módszer alapja a „Gerinc Rekreációs Elmélet”, mely nagyban az orvos és a beteg között kialakítandó bizalmi viszonyon alapul.

Az elmélet és a gyógyítás is összetett. A cél, hogy a beteg járóbetegként, minimális beavatkozásokkal, a munkája és magánélete megtartása mellett gyógyuljon, a betegségtudata minél hamarabb megszűnjön. Ennek fontos gyógyítandó, megelőzendő pillére a FÁJDALOM hosszabb távú megélése (kronicizálódás), mely az Evidencián Alapuló Orvoslásban (EBM) igazoltan az agyban rögzül egy idő után. Ennek KIVEZETÉSE, a gerincbetegtudat megszüntetése is fontos eleme Rekreációs Programunknak.

A „Gerincgyógyászat és a Fájdalomszindrómák – A Rekreációs Program” lényege:

 • Pontos kivizsgálás: szakorvosi vizsgálat, további kivizsgálási javaslat, kiértékelés, személyre szabott program megtervezése és kontroll.
 • Állapotnak megfelelő akut fájdalomcsökkentés, melynek része nemcsak a gerincbetegségek által okozott, akár a tarkótól a talpig terjedő fájdalomszindrómák gyógyítása, de hosszútávú rehabilitációs program felépítése is. A fájdalomcsökkentési és rehabilitációs program elemei a következők lehetnek:
  –  Célzott blokádsorozat-injekciók, analgetikus – szteroidos kombinációk (ideg, izom, ízületi, fascia, komplex gerinc és összetett régiókban is), tünetek függvényében (3 hetente 3 alkalommal, fél éves ismétléssel).
  Infúziós kezeléssorozat, melynek része lehet nem szteroid gyulladáscsökkentők, szteroid gyulladáscsökkentők, izomlazítók és fájdalomcsillapítók kombinált adása, tünetek függvényében (napi 1, 5-10 alkalommal, 3 havonta ismételhető).
  Gyógytorna egyéni program (gerinc, medence, core izom stabilizáció, Schrott, sagittal balance, lordosis-kyphosis- korrekció, tartásjavító gyógytorna, McKenzie, manuálterápia, stretrching, neuromobilizáció) minimum 5-15 alkalom, heti 1-2 alkalommal.
    Fizikoterápia: hideg UH, TENS, diadinamika, iontoforézis, mágnesterápia.
  Szelektív ingeráram kezelés (neuroregeneráció) bénulások, izomgyengülés esetén.
 • Gerinckollégium, ahol a betegek az 5 alkalmas, egyenként 40 perces foglalkozáson, kis csoportokban megismerhetik a gerinc anatómiáját, a gyógytorna lényegét, a gerincpszichológiát, a családi élet és a munka gerincbetegségekkel való összefüggéseit és az életmódbeli kérdéseket.

Összefoglalva, gerinc-rekreációs csapatmunkánk komplexen, mátrixban működve, folyamatosan bővülve követi az új kutatásokat, trendeket. Ezzel minden tudást megtartva, használva és tiszteletben tartva, de a kötöttségeket elhagyva a hagyományos gerincsebészettől, a „Betegközpontú Gyógyítás” a célunk. / Szakmai vezető: Dr. Bors István /

Szakorvosaink, munkatársaink:

Gerincgyógyászat

Dr. Bors István PhD

Ortopéd traumatológus, gerincsebész

Hétfő11:00-15:00
Péntek10:00-15:00

Árak

Videókonzultáció 20.000 Ft
Videókonzultáció kontroll 10.000 Ft
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.