Gabriella egy májusi reggelen érkezett az Emineo Magánkórházba, ahol egy Covid-gyorsteszt elvégzése után elfoglalhatta kényelmes, modern szobáját, hogy megfelelő előkészítést követően sor kerüljön a ritkaságszámba menő kétoldali csípőprotézis-műtétre Dr. Janositz Gábor ortopéd-traumatológus, csípőspecialista vezetésével.

Az operáció egy óra tíz percig tartott, komplikáció nem lépett fel, a műtét jól sikerült. Gabriella 72 órával a beavatkozást követően önállóan járt, állapota napról napra egyre jobb.

„Köszönöm szépen Dr. Janositz főorvos úrnak, a kórház teljes személyzetének az ellátást!”

– írta Gabriella, aki ezen a videófelvételen elmeséli azt is, hogyan került az Emineo Magánkórházba, milyen panaszok jelentkeztek nála és mire számított a műtéttel kapcsolatban. A videóban Gabriella orvosától, az operációt végző, Dr. Janositz Gábortól azt is megtudhatjuk, mitől volt különleges ez a műtét.

„A műtét során a hölgybetegnél csípőprotézis-behelyezést végeztünk, melynek az a különlegessége, hogy egyidőben mindkét csípőjébe egyszerre történt a két csípőprotézis beültetése” – mondja a főorvos.

„Korábban szakmailag csak bizonyos esetekben javasolták a kétoldali csípőprotézis-beültetést, ám mivel a protézisek és főleg a műtéti feltárások fejlődtek, így jelenleg jó fizikai állapotú betegeknél lehetőség van erre a műtéti típusra. Ami ezt biztonsággal lehetővé teszi, az úgynevezett elülső feltárás vagy izomeltolásos/izomátvágás nélküli módszer. Mivel nem történik izomátvágás, sokkal gyorsabb a rehabilitáció, szinte nincs sántítás, ezért tudnak kétoldali operált betegek gyakran segédeszköz nélkül járni nem sokkal a műtét elvégzését követően. Egyéb előnyei, hogy mivel nincs izomátvágás, ezért nincs vérzés, a műtéti területbe nem kell draint helyezni, mivel a páciens gyorsan mobilizálódik, nem kell katétert használni, tehát több előnye van a hagyományoshoz képest a korai műtéti időszakban és a rehabilitációs szakban egyaránt” – magyarázza Dr. Janositz Gábor csípőspecialista.

Az izomeltolásos csípőprotézis-beültetésről itt olvashat további információkat.