Blog

Hasznos tippek a karácsonyi balesetek megelőzésére I.

939155_985722944832331_360251343_o

Néhány nap és az év legmeghittebb ünnepéhez érkezünk, de gyakran előfordul, hogy a legszebb pillanatok néhány másodperc alatt pokolivá változnak.

Dr. Börzsei-Knoll Veronika, az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ szakmai vezetője szeretne néhány jó tanácsot megosztani Önökkel.

A sütés, főzés minden családban rutinszerű elfoglaltság, de egy apró figyelmetlenség miatt is szenvedhet valaki súlyos égési sérülést, miközben benyúl a sütőbe, vagy odateszi a fazekat a tűzhelyre.

Tipp: legyen körültekintő és egy védőkesztyű a legkisebb munkafolyamat esetében is jól jöhet.

Ugyancsak nem árt az óvatosság, miközben pucoljuk a halat, vagy szeleteljük a pulykát, hiszen könnyedén megvághatjuk kezünket.

Tipp: lehetőség szerint vágassa megfelelő méretre a halat, pucoltassa meg, így nemcsak időt spórolhat, hanem elkerülhet egy esetleges sérülést is.

Létrára mászunk, porszívózunk, felmosunk. Ezek azok a házimunkák, amelyek során a leggyakrabban kificamodik a boka, vagy húzódik meg a derék, legrosszabb esetben eltörik valamelyik végtag.

Tipp: kérjen segítséget valamelyik családtagtól, amíg felmászik a létrára, hogy még stabilabban tartsa a létrát. Porszívózás közben figyeljen a madzagra, használja a hosszabbított csövet, hogy elkerülje a derékfájdalmakat és vegyen fel gumitalpú papucsot, vagy zoknit, hogy ne csússzon el felmosás után.

 

További információk:

www.emineo.hu/ugyelet