Fontos változás szakrendeléseinken

Az Emineo Magánkórházban 2020.04.14-től a pácienseink és a személyzetünk vírus elleni védelme érdekében a rendelésre érkező pácienseinknél, azoknál is, akik baleseti ügyeleti rendelésünkre érkeznek, KÖTELEZŐ vírustesztet vezetünk be, melynek ára 9000 Ft. Azoknál a pácienseknél, akik nem vállalják a gyorsteszt elvégzését, a kórházban nem tudjuk biztosítani az ellátást, alternatív megoldásként fel tudjuk ajánlani a videókonzultációt az eredeti lefoglalt időpontjában. Akinél a gyorsteszt pozitív eredményt hoz, azoknak a betegeinknek nem tudjuk vállalni az aznapi ellátását. Ezzel az intézkedéssel a lehetséges legnagyobb mértékben szeretnénk csökkenteni az Önök és a kollégáink megfertőződésének esélyét, hogy orvosaink és szakdolgozóink hetek múlva is Önökért tudjanak dolgozni.

Azok a pácienseink, akik a teszten  nem kívánnak részt venni, kérjük válasszák a videókonzultációs szolgáltatásainkat.

Az általunk használt CORE COVID-19 IgM/IgG Ab gyorsteszt a szerológiai, immunológiai gyorstesztek csoportjába tartozik. Ezek a tesztek a szervezetbe került vírusra adott immunválaszt mutatják ki (immunglobulinokat). Általában egy korai IgM és egy későbbi IgG immunválaszt mérnek egyszerre. A mintát ujjbegyből nyert vércseppből veszik, az eredmény 15-25 perc alatt megvan kiértékeléssel együtt.

A teszt működésével kapcsolatos részleteket itt olvashatják el.

A fentiek miatt arra kérünk mindenkit, hogy

  • Töltse le az itt található ellenőrző listát. Ha tudja, nyomtassa ki, töltse ki még otthon, és hozza magával. Ha nem tudja kinyomtatni, nem gond, érkezésekor adunk Önnek egyet. Amennyiben a lista alapján Ön tünetes, kérjük ne jöjjön be hozzánk, hanem a jelenleg érvényben lévő rendelet utasítását követve hívja háziorvosát! Tünetesnek az számít, aki az [A] pontban felsorolt 3 tünet bármelyikével rendelkezik.
  • Az Emineo Magánkórházba ne a szokásos, hanem a táblákkal jelölt, külön bejáraton jöjjön be, ahol egyből elvégezzük a tesztet.

Szintén a dolgozóink védelme érdekében a mai naptól az online rendelt szolgáltatásainkat kártyával kérjük kifizetni és a rendelőben is kérjük a készpénzes fizetést mellőzni.

Emineo Magánkórház