járványügyi intézkedések

FONTOS – Azonnali intézkedéseink a folyamatos betegellátás biztosítására a Koronavírus járvány alatt.

Frissítve: 2020.03.17.

Magánkórházként eddig is büszkék voltunk intézményünk tisztaságára és sterilitására. A jelen helyzetben további, azonnali intézkedések bevezetéséről döntött a vezetőség azért, hogy minimalizáljuk az esetleges fertőzésveszélyt.

Tudjuk, hogy nem lehet mindenkit megnyugtatni az alábbi különleges intézkedéseinkkel sem, de az infektológus kollégánk bevonásával kidolgozott tervünk véleményünk szerint a lehető legjobban kizárja a fertőzésveszélyt, és ezzel biztosítja az egészségügyi ellátást azoknak a pácienseinknek, akik nem szeretnék vagy nem tudják elhalasztani szolgáltatásunk igénybevételét. Az alábbiakban  röviden felsoroljuk, mit teszünk az Önök és kollégáink érdekében:

  • Látogatási tilalmat vezettünk be 2020.03.09-től a fekvőbeteg osztályunkon.
  • Mellőzzük a kézfogást pácienseink és orvosaink között (kérjük ne vegyék udvariatlanságnak!).
  • A fekvőbeteg osztályunkra minden külsős személy csak egyszer használatos lábzsákkal léphet be.
  • Minden megérkező páciensünket kézfertőtlenítésre kérjük már az érkezéskor (melyhez mindent biztosítunk).
  • A könnyebb felsőlégúti tünetekkel rendelkező páciensek esetében szájmaszkot biztosítunk.
  • 2 óránként minden olyan tárgyat, amit megérinthetnek a páciensek, kórházi fertőtlenítőszerrel fertőtlenítünk, beleértve a kilincseket, székeket, asztalokat, vízadagolókat, kártyaelfogadó terminálokat, stb.
  • Az aláírásra használt tollakat csak egyszer használjuk.

Célunk, hogy  a fenti intézkedésekkel az Emineo Magánkórház biztonságosabb környezet legyen, mint az utca, a boltok vagy akár a tömegközlekedés, és így nem csak pácienseinket, hanem orvosainkat és szakszemélyzetünket is el tudja kerülni a fertőzés.

A NNK Járványügyi Főosztálya utasítása alapján a koronavírus terjedésének lassítása érdekében intézményünk fokozott járóbeteg szűrésre lett kötelezve. Emiatt érkezésekor egy „Ellenőrző lista betegvizsgálathoz” című dokumentumot kell minden páciensünknek kitölteni. Amennyiben a nyilatkozat alapján olyan kizáró okra derül fény, mely esetén nem láthatjuk el a beteget, sajnos meg kell tagadnunk az ellátást.

Megértésüket köszönjük!

Emineo Magánkórház