Blog

Fájdalommentes, de életet menthet a gyermekultrahang

Emineo gyermekultrahang

Még idejében kezelni lehet egy kisgyermek esetében bármilyen rendellenességet, így a szakember már hat hetes kortól javasolja a gyermekultrahang vizsgálatot. A szűrés során a koponyát-, a hasat és a csípő tájékát ellenőrzik egy fájdalom és veszélytelen eljárás során.

Hat hetestől hat hónapos korig javasolják gyerekek körében azt a vizsgálatot, amely során a fejlődésben lévő szervezet esetleges elváltozásai derülhetnek ki. A baba ultrahangszűrési programban koponya-, hasi – és csípőultrahang szűrésre kerül sor. A fájdalommentes vizsgálat során – többek között – az agy szerkezetét, az agykamrák helyzetét ellenőrzik, esetleges anatómiai elváltozásokról, a májról, a lépről, az epéről, a hasnyálmirigyről, a kismedencei szervekről és vesék állapotáról alakul ki egy pontos kép.

Dr. Orbázi Zsuzsanna, az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ radiológusa minden kismamát megnyugtat: a vizsgálat nagyon hasznos, és semmilyen veszélyforrása nincsen.

Emineo gyermekultrahang– A legfontosabb talán azt leszögezni, hogy az ultrahangvizsgálat egyáltalán nem árt a babának és teljesen fájdalommentes. Csupán annyi kellemetlenséget tudnék említeni, hogy a gél, amelyet használunk, hidegnek tűnhet az első pillanatokban, valamint néhány baba a rögzített testhelyzetet is nehezen tűri – ehhez az édesanya segítségét kérjük -, így némi sírás előfordulhat. A komplex szűrésbe a koponya, a has és a csípő vizsgálata tartozik, amely során kiderülhetnek a tüneteket nem okozó fejlődési variációk, esetleges, sajnálatosan kisded korban is előforduló betegségek. Leggyakrabban a húgyúti rendszer különböző eltéréseivel szembesülünk, amelyek általában kinőhetőek – fogalmazott a doktornő.

Intézményünkben, bejelentkezés után, azonnal elvégzik a vizsgálatot, így a kisgyermekes szülők végérvényesen megnyugodhatnak babájuk egészsége miatt.

Minden gyermek ultrahang vizsgálathoz, SENSOLITE FÉNYTERÁPIÁS

kezelést adunk AJÁNDÉKBA!

A szülés okozta hormonális, lelki és fizikai állapot „feldolgozásában” nyújthat segítséget a Sensolite fényágy, a rendszeres fénykezelés! Tapasztalataink szerint a teljes test polarizáltfény-terápia a tejelválasztás mértékét jelentősen fokozhatja, segít a szülés utáni hangulatingadozás, illetve depresszió megelőzésében, illetve legyőzésében, a természetes védekezőképesség növelésében, valamint a gátmetszés és császármetszés során elvégzett sebészeti beavatkozás gyógyulásában. A fényágyba természetesen nem csak az édesanya, hanem kisbabája is befektethető, hiszen a picik 6 hetes koruk után 5 percen át édesanyjuk mellett élvezhetik a polarizált fény jótékony hatásait.

 

További információk:

Gyermek ultrahang vizsgálat

Sensolite fényterápiás kezelés