Reumatológia

Reumatológia szakrendelés rehabilitációs szemlélettel

Reumatológia rendelésünkön az ízületi fájdalmak kivizsgálásával, kezelésével és a páciensek hosszú távú gondozásával foglalkozunk.

Mit jelent a rehabilitációs szemlélet?

Annak pontos felmérését, hogy az az ízületi betegségek és az okozott fájdalom szindróma milyen nehézségeket okoz a beteg mindennapi életében, hogyan lehet a mozgásfunkciókat is javítani és a fájdalmakat is csökkenteni. A tartósan fennálló fájdalmak hátterében gyakran az aktuális élethelyzet érzelmi nehézségei és komoly fizikai igénybevétel is állhat. Felszínre kell hozni, és támogatni kell a páciens belső erőforrásait, önálló fájdalom menedzsmentre kell tanítani.

Jelentkezzen be vizsgálatra:

 1/ Ha a térd, a csípő, valamint a kéz kis ízületiben fájdalmai vannak, különösen, ha az öltözködés, például a cipő, a nadrág, vagy a kabát felvétele nehézségeket okoz. Ha nem tud könnyedén közlekedni felfelé és lefelé a lépcsőkön, ha hosszabb kapaszkodás, vagy különböző tárgyak megfogása esetén kezeit gyengének vagy ügyetlennek érzi.

2/ Fájdalmas ízületi duzzanatok esetén, amikor fél óránál hosszabb ideig érez reggeli ízületi merevséget.

3/ Könyök, csukló és a kéz ínhüvelyinek fájdalmával, ha számitógép előtt hosszan ülve, vagy nehezebb terhet cipelve, esteleg sport közben jelentkeznek panaszai. A fájdalmas és duzzadt Achilles ín gyulladásos mozgásszervi betegségek első tünete lehet.

4/ Lumbago, isiász, nyaki, háti gerincfájdalom esetén, különösen, ha a fájdalom a felső vagy az alsó végtagban sugárzik, és mindennapi tevékenységeiben – munkában, bevásárláskor, szabadidő eltöltése közben (pld. koncerten ülve vagy séta közben) – visszatérő fájdalmai vannak.

5/ Ha 60 éves elmúlt, és már esetleg volt csonttörése, érdemes csontritkulás irányában részletes laboratóriumi vizsgálatokat és csontsűrűség mérést végezni.

Rendelőnkben lehetőség van komplex kivizsgálásra:

– teljes körű laboratóriumi vizsgáltokra

– RTG felvétel és ízületi UH elkészítésére, ha szükséges, elektrofiziológiai vizsgálatokra

– csontsűrűség mérés, CT vagy MRI vizsgálatok kiemelt partnereinknél érhetők el

Kezelések

  • Hatékony és gyors fájdalomcsillapító injekciók gerinc és ízületi környéki infiltrációk, fájdalomcsillapitó infúziós kezelések, ízületi feltöltések hyaluronsavval
  • MD orvosi kollagén terápia
  • Fájdalomcsillapító elektroterápiás kezeléseket végzünk. Pácienseink speciális, egyéni gyógytorna és a speciális mozgásterápia széles spektrumával, jól felszerelt tornatermekben, képzett gyógytornászok segítségével javulhatnak. Az energetizáló fényterápiás Sensolite ágy igénybevételére is lehetőség van.
  • Tehermentesítő, fájdalomcsillapító, stabilizáló gyógyászati segédeszközzel is el tudjuk látni pácienseinket.

Gondozás

Krónikus kopásos betegségekben derék-, csípő- és térdfájdalom esetén rendszeres ellenőrzéssel, a mozgásfunkciók fél évente-évente történő felmérésével és egy komplex ambuláns kezeléssel a protézis műtétek elvégzése halasztható.

Hosszú ideje fennálló, de elviselhető derékfájdalom esetén is érdemes egy kontrollra jelentkezni, ilyenkor lehet speciális izomerősitő gyakorlatokat végezni, és az állóképességet javítani.

Részt vehet Gerinc Rehabilitációs programunkban is!

Az MD orvosi kollagén injekcióról

Vékony tűvel felületesen a bőr alá történő, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, a kötőszövet regenerációját javító, természetes hatóanyagokat tartalmazó ampullákkal történő kezelési sorozat.

Előzetes kivizsgálás után azok a páciensek is kaphatják, akik magas vérnyomásban, cukorbetegségben, gyomor- és bélrendszeri betegségben szenvednek, vagy akik tartósan véralvadásgátló tablettát kapnak, és így a hagyományos fájdalomcsillapítókat nem szedhetik. 6 kezelés után tartósan csökken a fájdalom, javulnak a mozgásfunkciók, könnyebbé válnak a mindennapi tevékenységek.

 

Szakorvosaink, munkatársaink:

 

Dr. Eiben Annamária

Rendelési időpontok:
Hétfő: 17:00 – 20:00 óráig

 

Árak:

  • Vizitdíj első alkalommal: 25.000 Ft-tól
  • Vizitdíj kontroll vizsgálat esetén: 14.000 Ft-tól
  • Lelet értékelés: 12.000 Ft-tól