Dr. Verrasztó Zoltán: térdprotézisműtét az Emineóban

Hatalmas öröm számunkra, hogy hazánk egyik büszkesége, a világ- és Európa-bajnok úszó, Dr. Verrasztó Zoltán sebész főorvos az Emineo Magánkórházat választotta térdprotézis-műtéte helyszínéül. A főorvos úr gyógyulási folyamatait az Emineo Magánkórház csapata végigkísérte a kivizsgálásoktól kezdve a műtéten át a rehabilitációig.

A kivizsgálás 2022. júliusában kezdődött, ennek részeként aneszteziológiai, urológiai, fül-orr-gégészeti és laborvizsgálatok történtek, valamint PCR-tesztet is végeztünk a főorvos úrnál, aki elmondta tüneteit:

„2021 óta vannak folyamatosan fokozódó panaszaim, amelyekkel gyakorlatilag odáig jutottam mostanra, hogy már a lépcsőn menni gyakorlatilag nem tudok, annyira fáj a lábam. Mostanra már odáig jutottam, hogyha nem mozgok, akkor is fáj. Ez az állapot az életben mindenben akadályoz, az életminőségem olyan szinten romlott, hogy ezt tovább nem lehet elviselni.”

Az operációra augusztus közepén került sor, melynek során személyre szabott térdprotézist ültetett be a főorvos úrnak Dr. Knoll Zsolt PhD. ortopéd-traumatológus, térdspecialista. A műtét jól sikerült, erről Dr. Knoll Zsolt PhD. számolt be az operációt követően:

„Egyedi sablonnal végeztük a beavatkozást, ami felgyorsította a műtétet és precízebbé tette. Az a tervünk, hogy a műtét másnapján a főorvos úr már segédeszközzel, fog sétálni a folyosón, és akkor, amikor a kapcsokat kivesszük a bőréből, amivel összezártuk a bőrt, akkor remélhetőleg már 90 fokig be is fogja tudni hajtani a térdét.”

A terv bevált, a műtét másnapján Dr. Verrasztó Zoltán valóban sétált, és arról számolt be, hogy a műtétet követő minimális kellemetlenséget leszámítva elmúltak fájdalmai. Tizenkét nappal a műtét után a főorvos úr segédeszköz nélkül sétált, térdét 90 fokban be tudta hajlítani, fájdalmat továbbra sem tapasztalt.

„Nagyon nagy élmény az, hogy a műtét óta a térdízületemben semmilyen fájdalmat nem érzek. Két héttel a műtét után tökéletesen tudok menni egyenesben, váltott lábbal tudok a lépcsőn menni segítséggel. És ez hatalmas boldogság.”

Dr. Verrasztó Zoltán rehabilitációjáról gyógytornászaink gondoskodtak.

Köszönjük, hogy a főorvos úr az Emineo Magánkórházat választotta operációja elvégzésének helyszínéül, és további jó egészséget kívánunk neki.

Egyedi sablonos térdprotézis

Ha szeretne többet tudni egyedi sablonos térdprotézis-beültetési lehetőségeinkről, ide kattintva minden információt megtalál.

Protézis akár két héten belül?

Ha gyors megoldást szeretne, tudjon meg többet személyre szabott protézisprogramunkról ide kattintva.