Blog

Dér Zsolt az Emineo segítségével gyógyul sérüléséből

Dér Zsolt az Emineo segítségével gyógyul sérüléséből

Egyelőre lehetetlen pontosan megállapítani, mennyi ideig tart Dér Zsolt gyógyulási időszaka: az Utensilnord országúti kerékpározója hétvégén szenvedett súlyos térdsérülést a Marokkói Körversenyen. A rehabilitációt felügyelő Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ szakemberei körültekintő ellátásban részesítették a szabadkai sportolót.

Jól indult Dér Zsolt számára a marokkói verseny, hiszen első nap, 156 km megtétele és mezőnyhajrát követően a második helyet csípte meg. A második etapon viszont az Utensilnord kerékpározója egy kanadai versenyző bizonytalansága miatt elesett. Először ő sem sejtette, nagy a baj, dolgozott benne az adrenalin, így a bukást követően még további 100 km-t tekert le. Csak a célba érkezés után derült ki, térdkalácsa eltört, fel kell adja a versenyt és azonnal orvosi ellátásra szorul. A kontinentális versenyeken eddig számos szakaszgyőzelmet szerző országúti kerékpáros lábát egy marokkói kórházban begipszelték, alaposabb kivizsgálására azonban csak Magyarországon került sor. Az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ széles körben elismert szakemberei vették kezelésbe a kerékpározót. Röntgen- és alapos kivizsgálás mellett tetanuszinjekciót kapott, mivel testének több része is felületi horzsolásokat szenvedett.

„Egy profi kerékpározó számára nagyon fontos, mennyire terhelhető a térdkalácsa. Szerencse, hogy annak ellenére, három darabra tört a térdkalács, nem mozdult el, így nincs szükség a műtétre. Négy hétig rögzítőkötés viselése mellett teljes pihenést és Sensolite fényterápiás kezelést írtunk elő neki, ezután kezdhető el a rehabilitáció. Az ötödik héttől gyógytornázhat és tekerhet terhelés nélkül. Egyelőre korai lenne megmondani, mikor végezhet teljes értékű munkát és mikor térhet vissza a versenyzéshez. Ez függ attól, fizikálisan mikor lesz terhelhető állapotban a sportoló térde” – áll az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ közleményében. A sportoló gyógykezelését Dr. Knoll Zsolt  Ph.D sportsebész felügyeli.

Dér Zsolt jól viseli a fájdalmakat, és bízik benne, a szeptemberi országúti kerékpáros világbajnokságon már részt tud venni.