Blog

Ismét versenyez Dér Zsolt

Dér Zsolt Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ

Dér Zsolt – Fotó: Bikemag

Ahogy azt korábban már Facebook oldalunkon is megírtuk, Áprilisban szenvedett súlyos sérülést, de felépülése olyannyira jól halad, hogy Dér Zsolt ismét versenyezhet. Bár az országúti kerékpáros térdkalácsa több darabra tört, nem mozdult el a helyéről, így a rehabilitáció fontos állomásait betartva ismét teljes értékű munkát végezhet.

Az Utensilnord versenyzője a marokkói körverseny második napján szenvedett balesetet áprilisban. Dér Zsolt térdkalácsa három részre tört, még a helyszínen begipszelték, de alapos kivizsgálása és ellátása már Magyarországon, az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központban történt. A szabadkai sportolónak akkor négy hétig rögzítőkötést, Sensolite fényterápiás kezelést, majd gyógytornát írtak elő a szakemberek. Állapota viszont olyan jó ütemben javul, hogy ismét visszatérhetett a versenyzéshez.

– Felépülésem gyorsabban halad, mint ahogy azt gondoltam. Szerencsére jó kezekbe kerültem a sérülésemet követően, ezúton szeretném megköszönni Dr. Knoll Zsoltnak és az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központnak a segítséget és a kezeléseket. Ha egyszerű, gipszes rögzítést kapok, kb. egy hónappal lennék elmaradva a mostani állapotomhoz képest – mondta Dér Zsolt. – A térdrögzítővel és a Sensolite terápiával hamar elkezdhettem a gyakorlatokat, nyújtást, feszítést, hajlítást, amennyit a térdem engedett fokozatosan.

A versenyzést a Pelso-kupán kezdtem újra. A 200km nem volt egyszerű, mivel a tekerések, amelyeket addig végeztem, inkább voltak rehabilitációs átmozgatások, mint edzésmunka. Ezt követően a nehéz és gyors Szlovák-körön indultam, amelyen öt nap alatt 830 kilométert teljesítettem. Fájt a térdem, a verseny közben és utána is, és tovább nehezítette a helyzetem a kondícióvesztés. Ez azonban egyáltalán nem meglepő, hiszen még csak két hónap telt el a baleset óta. A Szerb-körversenyen már egyszerűbb volt a helyzetem, az állapotom egyre jobb. Tudom azonban, hogy még sok munka vár rám és türelmesnek kell lennem, amíg visszanyerem a korábbi felkészültségi szintem.