Koronavírus antitest gyorsteszt tájékoztató

Covid-antitest gyorsteszt, mit kell tudni róla?

Az általunk az Emineo Magánkórházban használt CORE COVID-19 IgM/IgG Ab hivatalosan minősített gyorsteszt a szerológiai, immunológiai gyorstesztek csoportjába tartozik. Ezek a koronavírus antitest gyorstesztek a szervezetbe került vírusra adott immunválaszt mutatják ki (immunglobulinokat). Egy korai IgM és egy későbbi IgG immunválaszt is mérnek, és mutatnak ki egyszerre. A mintát ujjbegyből nyert vércseppből veszik, az eredmény 15-25 perc alatt megvan kiértékeléssel együtt.

Megbízható-e a Covid teszt?

A piacon sok fajta COVID gyorsteszt érhető el. Az Emineo Magánkórház természetesen csak a saját maga által használt tesztekről tud nyilatkozni. Mi olyan megbízható gyártót kerestünk, aki évtizedek óta gyorsteszteket fejleszt, és gyárt nagy tapasztalatokkal. Az általuk gyártott COVID tesztek minőségét és megbízhatóságát, az erre hivatott legmagasabb szintű nemzetközi szervezetek ellenőrizték. Az általunk forgalamzott termék rendelkezik CE, MHRA, TÜV és OGYI engedéllyel is, és nem mellékesen, tapasztalt magyar partnerrel.  Az engedélyeket/igazolásokat az előző mondatban a rövidítésekre kattintva le is töltheti.  Szintén feltöltöttük az általunk használt gyorsteszt hivatalos klinikai tesztjének magyar nyelvű kivonatát, ahol a PCR teszt eredményét vetették össze a CORE gyorsteszt eredményével. Ezek az eredmények győztek meg bennünket, hogy ma is ezt használjuk orvosaink és személyzetünk folyamatos tesztelésére, és természetesen betegeink szűrésére.

Kinek javasolt hozzánk jönni koronavírus antitest gyorstesztre?

 • Akiknek rokonságában, ismerősei között valakinek influenzás tünetei voltak, vagy érintkezett hasonló tünetű emberekkel, de egészségesnek érzi magát.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de kénytelen fokozott rizikójú rokonokkal, ismerősökkel érintkezni.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de külföldön járt az elmúlt hónapokban, és szeretné tudni, hogy átesett-e ilyen fertőzésen.
 • Aki már egészséges, de korábban átesett influenzaszerű betegségen, és kíváncsi arra, hogy átesett-e a fertőzésen.

Kit nem tudunk fogadni? A koronavírus-teszt ellenőrző lista.

 • Aki tünetes, azaz lázas, vagy felső légúti tünetei vannak, vagy légszomja van, vagy nehézlégzése van.
 • Aki nem jelentkezett be előre online ezen a weboldalon keresztül és nem rendelkezik előjegyzéssel.
 • Aki az innen letölthető, hivatalos „Ellenőrző lista betegvizsgálathoz” dokumentumot
  • Nem, vagy hiányosan tölti ki,
  • Nem írja alá,
  • A fenti Ellenőrző lista „A” pontjában felsorolt bármelyik tünettel rendelkezik.
 • Akinek az általunk mért testhőmérséklete a megérkezéskor meghaladja a 38 Celsius fokot.

A koronavírus gyorstesztnek 4 eredménye lehet:

 1. Negatív
 2. IgM pozitív
 3. IgG pozitív
 4. IgM és IgG pozitív

Eredmény magyarázat:

 1. Negatív esetben a páciens nem fertőzött, vagy a fertőzés óta nem telt még el 5 nap.
 2. Az IgM pozitivitás a fertőzés kb. 5-21 napja között mutatható ki, ebben az esetben a páciens jelenleg nagy valószínűséggel fertőző.
 3. Az IgG tiszta pozitivitás általában 28 nap után várható, a páciens nagy valószínűséggel már tartós immunitással bíró, korábban a betegségen átesett fertőzött. Jelen tudásunk szerint ekkor ez a páciens már nem fertőző.
 4. A kombinált pozitivitás (IgM, IgG is) kb. 14-28 nap között várható, nagy valószínűséggel fertőzött személy, aki még fertőző lehet.

A Core Covid-tesztek megbízhatóak, szenzitivitásuk (a valós pozitív a pozitív eredmény) és specificitásuk (a biztos negatív a negatív eredmény) nagyon magas, 95-100%. A teszt kontrollcsíkkal is rendelkezik a biztosabb értékelés végett. A szerológiai tesztek eredményének további megerősítésére a későbbiekben a PCR teszt elvégzése is ajánlott.

koronavírus gyorsteszt

Az Emineo Magánkórház a CORE Covid-19 IgM/IgG Ab szerológiai gyorstesztet használja, melynek technikai kivitelezéséről, a vizsgálatról a részletes videót itt találja!

A Covid antitest gyorsteszt ára: 9.000,- Ft

Reklamáció:

Az  előző foglalási periódus során tapasztalt hatalmas érdeklődés miatt túlterhelési helyzetek alakultak ki oldalunkon. A lassulásokat és kisebb hibákat a rendelkezésünkre álló rövid idő ellenére igyekezetünk kijavítani. Ha mindezek dacára bármilyen okból reklamálni kényszerülnek, kérjük, hogy  email illetve telefon hívás helyett az alábbi reklamációs oldalt használják. A reklamációkat kezelő csapatunk először ezt az adatbázist dolgozza fel és így ha Ön is ezt használja, a problémáját is sokkal hamarabb tudjuk rendezni. Együttműködését előre is köszönjük.

A koronavírus gyorstesztek folyamatos beszerzésétől függően nemsokára újabb időpontokat nyitunk meg. Ha szeretné, hogy előre jelezzük Ön számára a foglalás megnyitásának várható időpontját, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.

Videókonzultáció bevezetése

Szeretnénk felhívni figyelmüket az Emineo Magánkórház új szolgáltatására, a videós távkonzultációra, melynek során online kapcsolaton keresztül, otthonuk biztonságában van lehetőségük a kiválasztott szakorvossal kommunikálni, kérdéseikre megnyugtató válaszokat kapni.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.