Koronavírus antigén gyorsteszt tájékoztató

Covid-antigén gyorsteszt, mit kell tudni róla?

Az Emineo Magánkórházban használt Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test egy gyors, kromatográfiás immunkémiai eljárás, amely a orrgaratban jelen lévő SARS-CoV-2  specifikus antigének kvalitatív kimutatására használható.

A SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test a szerológiai, immunológiai gyorstesztek csoportjába tartozik. Ezek a koronavírus antigén gyorstesztek a szervezetbe került vírust mutatják ki (úgy, mint a PCR-tesztek), pontosabban ennek egy nukleoprotein antigén részét.

A minta alapja orrgarat-váladék, melyet egy steril mintagyűjtő vattapálca segítségével az orron keresztül nyerünk ki. A vattapálcát reagens folyadékkal töltött extrakciós puffercsőbe helyezzük, melyben ötször megforgatjuk. A vattapálcát kivéve a csőben található mintából 3 cseppet csöppentünk a vizsgálóeszköz mintatartójába. Az eredmény 15-30 perc múlva olvasható le.

Megbízható-e a Covid antigén gyorsteszt?

Az Emineo Magánkórházban alkalmazott antigén gyorsteszt minőségét és megbízhatóságát az erre hivatott legmagasabb szintű nemzetközi szervezetek ellenőrizték. Gyártói adatok alapján a specificitása 99,68% míg a szenzitivitása 96,52%. Az általunk forgalmazott termék rendelkezik CE tanúsítvánnyal és OGYÉI engedéllyel is.

Kinek javasolt hozzánk jönni koronavírus antigén gyorstesztre?

 • Aki egészségesnek érzi magát, de visszatér a munkahelyére, és önmaga, vagy munkahelye szeretne választ kapni arra, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de családja, gyermekei visszatérnek a korábbi közösségekbe, és önmaga vagy a közösség szeretné tudni, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de kénytelen fokozott rizikójú rokonokkal, ismerősökkel érintkezni.

A koronavírus antigén gyorsteszt eredményei:

 • Negatív
 • Pozitív

Eredmény magyarázat:

 • Negatív esetben a páciens nem fertőzött, vagy a fertőzés óta nem telt még el 48 óra.
 • Pozitív esetben a páciens jelenleg nagy valószínűséggel fertőző, azaz a szervezetében a vírus jelen van.

A Covid 19 Ag Respi Strip-tesztek megbízhatóak, specificitásuk (negatív a negatív eredmény) nagyon magas, 95-100%. A teszt kontrollcsíkkal is rendelkezik a biztosabb értékelés végett. A szerológiai tesztek eredményének további megerősítésére a későbbiekben a PCR teszt elvégzése is ajánlott.

FONTOS: Az antigén teszt előtt 2 órával már NEM szabad:

 • Semmilyen ételt fogyasztani
 • Semmilyen folyadékot inni (vizet sem)
 • Dohányozni
 • Rágózni
 • Gargarizálni

A fenti szabályok betartása pácienseink felelőssége.

A Covid antigén gyorsteszt ára: 9.000,- Ft

Reklamáció / Kérés:

Ha bármilyen okból reklamálni szeretnének, kérjük, hogy email, illetve telefonhívás helyett az alábbi reklamációs oldalt használják. A reklamációkat kezelő kollégánk először ezt az adatbázist dolgozza fel, így ha Ön is ezt használja, a problémáját sokkal hamarabb tudjuk rendezni.

Amennyiben a bármilyen kérése van felénk, szintén ezt az oldalt használja.

Együttműködését előre is köszönjük.

A koronavírus-tesztekkel kapcsolatos szolgáltatásaink folyamatosan változnak. Ha szeretné, hogy ezeket a változtatásokat külön jelezzük az Ön számára, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.

Videókonzultáció bevezetése

Szeretnénk felhívni figyelmüket az Emineo Magánkórház új szolgáltatására, a videós távkonzultációra, melynek során online kapcsolaton keresztül, otthonuk biztonságában van lehetőségük a kiválasztott szakorvossal kommunikálni, kérdéseikre megnyugtató válaszokat kapni.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!