Koronavírus antigén gyorsteszt tájékoztató

Covid-antigén gyorsteszt, mit kell tudni róla?

Az Emineo Magánkórházban használt COVID 19 Ag Respi Strip hivatalosan minősített gyorsteszt a szerológiai, immunológiai gyorstesztek csoportjába tartozik. Ezek a koronavírus antigén gyorstesztek a szervezetbe került vírust mutatják ki (úgy mint a PCR tesztek), pontosabban ennek egy nukleoprotein antigén részét.

A minta alapja orrgarat váladék, melyet egy vattapálca segítségével az orron keresztül nyerünk ki. A vattapálcán lévő váladékot egy transzport reagenssel keverjük össze, az így készült oldatba egy tesztpálcát helyezünk. Ezen jelenik meg a színreakció, 15 perc elteltével az eredmény leolvasható.

Megbízható-e a Covid antigén gyorsteszt?

Az Emineo Magánkórházban alkalmazott antigén gyorsteszt minőségét és megbízhatóságát, az erre hivatott legmagasabb szintű nemzetközi szervezetek ellenőrizték. Az általunk forgalmazott termék rendelkezik CE tanúsítvánnyal és OGYI engedéllyel is, és nem mellékesen, tapasztalt magyar partnerrel.  Az engedélyeket/igazolásokat az előző mondatban a rövidítésekre kattintva le is töltheti.  Szintén feltöltöttük az általunk használt antigén gyorsteszt hivatalos klinikai tesztjének magyar nyelvű kivonatát, ahol a PCR teszt eredményét vetették össze a Ag Respi Strip antitgén gyorsteszt eredményével.

Kinek javasolt hozzánk jönni koronavírus antigén gyorstesztre?

 • Aki egészségesnek érzi magát, de visszatér a munkahelyére, és önmaga, vagy munkahelye szeretne választ kapni arra, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de családja, gyermekei visszatérnek a korábbi közösségekbe, és önmaga vagy a közösség szeretné tudni, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de kénytelen fokozott rizikójú rokonokkal, ismerősökkel érintkezni.
 • Akinek a határátkeléshez igazolnia kell, hogy egészséges-e.

A koronavírus antigén gyorsteszt eredményei:

 • Negatív
 • Pozitív

Eredmény magyarázat:

 • Negatív esetben a páciens nem fertőzött, vagy a fertőzés óta nem telt még el 48 óra.
 • Pozitív esetben a páciens jelenleg nagy valószínűséggel fertőző, azaz a szervezetében a vírus jelen van.

A Covid 19 Ag Respi Strip-tesztek megbízhatóak, specificitásuk (negatív a negatív eredmény) nagyon magas, 95-100%. A teszt kontrollcsíkkal is rendelkezik a biztosabb értékelés végett. A szerológiai tesztek eredményének további megerősítésére a későbbiekben a PCR teszt elvégzése is ajánlott.

FONTOS: Az antigén teszt előtt 2 órával már NEM szabad:

 • Semmilyen ételt fogyasztani
 • Semmilyen folyadékot inni (vizet sem)
 • Dohányozni
 • Rágózni
 • Gargarizálni

A fenti szabályok betartása pácienseink felelőssége.

A Covid antigén gyorsteszt ára: 14.000,- Ft

Reklamáció:

Az  előző foglalási periódus során tapasztalt hatalmas érdeklődés miatt túlterhelési helyzetek alakultak ki oldalunkon. A lassulásokat és kisebb hibákat a rendelkezésünkre álló rövid idő ellenére igyekezetünk kijavítani. Ha mindezek dacára bármilyen okból reklamálni kényszerülnek, kérjük, hogy  email illetve telefon hívás helyett az alábbi reklamációs oldalt használják. A reklamációkat kezelő csapatunk először ezt az adatbázist dolgozza fel és így ha Ön is ezt használja, a problémáját is sokkal hamarabb tudjuk rendezni. Együttműködését előre is köszönjük.

A koronavírus gyorstesztek folyamatos beszerzésétől függően nemsokára újabb időpontokat nyitunk meg. Ha szeretné, hogy előre jelezzük Ön számára a foglalás megnyitásának várható időpontját, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.

Videókonzultáció bevezetése

Szeretnénk felhívni figyelmüket az Emineo Magánkórház új szolgáltatására, a videós távkonzultációra, melynek során online kapcsolaton keresztül, otthonuk biztonságában van lehetőségük a kiválasztott szakorvossal kommunikálni, kérdéseikre megnyugtató válaszokat kapni.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.