„Anya, ez olyan, mint egy hotel”

Az alábbi levelet az egyik kis páciensünk édesanyjától kaptuk. Nagyon köszönjük a visszajelzést és örömmel tölt el bennünket, hogy elégedettek kórházunk szolgáltatásaival, az ellátás minőségével és munkatársaink hozzáállásával.

Kislányomnak, Stremnitzer Dórának 2022.11.10-én volt az Emineo Magánkórházban ganglioneltávolító műtéte. Először is kiemelném Bánhegyi Liliána műtéti koordinátort, nem voltunk egyszerű esetek, de ő mindig kedves, türelmes volt velünk.

8 éves a lányom, nagyon izgult a műtét miatt, a nagy napon 11-re bementünk a kórházba, átestünk mindketten a kötelező Covid-gyorsteszten. Átkísértek minket a fekvőbeteg részleghez, a 2-es szobát kaptuk. Már belépéskor oldódott a kislányom félelme, mert azt mondta, hogy

„Anya, ez nem is olyan, mint egy kórház, ez olyan, mint egy hotel.”

Bejött egy Zita nevű, nagyon kedves ápolónő, a zuhanyzás után segített Dórinak felvenni a műtős ruhát, bekente a kezét, ahova később a branül került. Kértünk Ipadet, hogy Dóri tudjon mesét nézni, szinte azonnal hozták is.

A műtét előtt Bakó doktor és Vancsó doktor is bejöttek a szobánkba, nagyon kedvesek voltak Dórival, velem is, mindent elmondtak, hogy mi hogy fog történni. Jött a beteghordó Dóriért, ő is nagyon kedves volt, vihette magával a kedvenc plüssét. A műtőajtóig tudtam kísérni, itt már annyira feloldódott a félelme/izgalma, hogy mosolyogva integetett nekem az ajtóból.

A műtét kb. 1 óra volt, ahogy hozták vissza a szobába, jött a két doktor is, mindent elmondtak, rendben zajlott a műtét. Kb.18:30-kor ébredt fel Dóri, nagyon sírt, jött az ápoló hölgy (Zita), egy pillanat alatt megnyugtatta, bekötött neki infúziót. Kért enni Dóri, 15 db Mekis nuggets-et megevett, Zita többször is bejött még, hogy minden rendben van-e Dórival. Hozott be Dórinak egy nagyon kedves kis ajándékcsomagot, azóta is nagyon büszkén mutogatja mindenkinek Dóri, hogy ezt ő kapta a kórházban, amiért nagyon bátor volt.

Este 21:00 körül jött értünk Dóri Apukája autóval, az éjszakás ápolónő, Anita, segített kivinni a cuccainkat, a kapuig kikísért minket, ő is nagyon kedves volt velünk végig. Magáról a műtétről is írnék pár szót, annyira profi munka lett, hogy egy szem fájdalomcsillapítót sem kért itthon Dóri, a varratokat 21-én szedte ki Vancsó doktor, a „seb” gyönyörű, tudja mozgatni a csuklóját Dóri, és a tegnapi napon, 18 nappal a műtét után, már a jégkorcsolyapályán „száguldott”. Semmilyen fájdalom nincs a csuklójában, hatalmas öröm és boldogság neki, hogy végre eltűnt a „púpja”, nekem is nagy boldogság, hogy ezt az egészet meg tudtam úgy szervezni neki, hogy jó élményként tekint rá. Még mondta is, hogy ha legközelebb megint műtét kell neki, akkor csak az Emineóba mehetünk.

Nagyon-nagyon köszönünk mindent!

Kollár Anna és Stremnitzer Dóra