A világ egyik legmodernebb térdprotézis megoldása mostantól Magyarországon is elérhető! Világvezető technológia – változatlan áron

A földön talán legtöbb protézist eladó Johnson & Johnson az Emineo Magánkórházat választotta stratégiai partnerének a világ egyik legmodernebb térdprotézis programjának a Kelet-Európai bevezetésére. A két cég stratégiai szerződést kötött, hogy az eddig ebben a régióban nem elérhető Attune Knee System Trumatch Personalised megoldást közösen honosítsák meg. Ennek keretében az Emineo Magánkórházban 2020 szeptember 4.-én megtörtént az első orvosi konferencia az érintett sebészek és műtős szakszemélyzet részvételével.

Miért jobb ez a rendszer, mint a többi?

 • Nem előre legyártott standard eszközökkel, hanem a beteg egyedi adottságait (pl. „O” vagy „X” láb) maximálisan figyelembe vevő a páciens térdére készülő megoldást biztosítunk. A protézis teljes beültető készletét páciensenként egyedileg készítik a következő folyamat során:
  • Itthon készül egy nagyon nagy felbontású CT felvétel a teljes alsóvégtagról, melyet a Johnson& Johnson amerikai tervező laborjába küldünk.
  • Ott elkészül a protézis beültető sablon 3Ds terve, melyet mi leellenőrzünk és jóváhagyunk.
  • Ezt követően, a terv alapján a beültető sablont az Egyesült Államokban tökéletes minőségben legyártják. Ennek a személyre szabottságnak a következménye, hogy a protézisek átlag élettartmának akár kétszeresét is biztosítják ezek a magas színvonalú megoldások.
 • Miért fontos ez? Egy protézisnél az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyire pontosan tudja az orvos behelyezni a protézist. Ez a prémium megoldás olyan egyedi eszközöket is ad a sebész kezébe, mellyel – lényegében megvezetve a sebész kezét – biztosítja a maximálisan pontos behelyezést. Ez nagyon fontos, hiszen így az emberi tényező kockázatát minimalizálni
 • A protézisek méretválasztáka. Átlagosan 6 méretű protézis áll rendelkezésre egy hagyományos protézis beültetése során. Az általunk ajánlott megoldás 13 méretet biztosít, így a lehető legjobban tud illeszkedni a páciens csontjának méretéhez és formájához. Ezt úgy kell elképzeni, mintha egy cipőboltban nemcsak egész számú méretek hanem feles és negyedes méretek is lennének.
 • Mindezek eredményként:
  • A Johnson& Johnson Attune protézis tökéletes csontfedést ad, beültetése kisebb lágyrész és csontvesztéssel jár,
  • Rövidebb a műtéti idő, jóval kisebb a fertőzés veszélye. Mindezek következtében gyorsabb a rehabilitáció.
  • Az így beültetett protézis nagyobb mozgástartományt biztosít, azaz a páciens sokkal jobban tudja mozgatni a térdét, majdnem úgy mint fiatal korában.
  • A végére talán a legfontosabb hosszútávú előny: Extrém módon csökken a leggyakoribb szövődmény a kilazulás valószínűsége, így ezzel a megoldással végzett műtétek esetén sokkal kevesebb reoperáció szükséges! Emiatt akár 10 évvel tovább maradhat páciensünk panaszmentes!
attune

Mi támasztja alá a fentieket?

 • Azt hisszük, hogy a legjobb bizonyítékok mindig a tények, az adatok. A térdsebészek körében mindenki által ismert az un. Svéd Regiszter. Ide jelentik a világ minden tájáról a beültetett térdprotézisekkel kapcsolatos panaszokat. Talán mindennél többet elmond, hogy az Attune protézissel kapcsolatban érkezik a legkevesebb panasz, így ez áll a megbízhatóságot jelző Svéd regiszter első helyén!

Miért éppen az Emineo Magánkórház?

Azért esett a választás az Emineóra, mert az Emineo több mint 10 éve bizonyítja a minőség melletti maximális elkötelezettségét. Másrészt nem végezvén OEP (NEAK) műtéteket, szabadon tudja a legjobb, legmodernebb protéziseket választani. Végül de nem utolsósorban, az Emineóban dolgozik ma a legtöbb ortopéd szakorvos a magánintézmények között.

A Johnson&Johnson felkérése alapján mozgásszervi sebészek továbbképzésében veszünk rész ennek a rendszernek az elterjesztését támogatandó, mind elméleti mind gyakorlati szinten. Ennek keretében a sebész szakorvosok az Eminóban sajátítják el a műtéti technikát, majd az Emineo felügyelete mellett végzik el az első ilyen műtéteiket. Amennyiben az együttműködést minkét fél sikeresnek értékeli, következő lépésként felmerülhet a Kelet-Európai oktatási feladat felvállalása is.

FONTOS: a stratégiai megállapodásnak köszönhetően ez a kiemelkedő, modern műtéti technika nem kerül többe a korábbi megoldásoknál!

Amennyiben Ön is úgy érzi, hogy a térde sorsa az egyik legfontosabb kérdés élete lekövetkező szakaszában, kérjük jelentkezzen be térdsebészeti szakrendelésünkre, ahol további részletes tájékoztatást kap erről a nem mindennapi lehetőségről vagy kattintson ide a részletekért.

Az alábbi filmekben ezen a műtéten átesett páciensek beszélnek tapasztalataikról, céljaikról. Kérjük nézze meg Ön is.

férfi
idősek
nő
térdsebészet
térd

Szakorvosaink, munkatársaink:

Térdsebészet

Dr. Janositz Gábor

Ortopéd traumatológus

Szerda15:00-19:00

Árak

Térdsebészeti szakorvosi vizsgálat28.000 Ft-tól
Térdsebészeti kontrollvizsgálat16.000 Ft-tól
Injekció beadás10.000 Ft-tól

Dr. Knoll Zsolt Ph.D.

Ortopéd traumatológus, sportsebész, térdspecialista

Hétfő13:30-17:00
Kedd9:00-12:00 és 13:30-16:30
Szerda14:00-17:30
Csütörtök13:00-18:00

Árak

Térdsebészeti szakorvosi vizsgálat35.000 Ft-tól
Térdsebészeti kontrollvizsgálat18.000 Ft-tól
Térdsebészeti sürgősségi szakorvosi vizsgálat45.000 Ft-tól
Injekció10.000 Ft-tól

Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.