Dr. Bíró Zsuzsanna

Gyermek ortopéd sebész
 Dr. Bíró Zsuzsanna

Rendelési időpontok:

Előzetes bejelentkezés alapján!

Szerda: 16:00 – 19:00 óráig

Bejelentkezés munkanapokon: 08:00 – 20:00 óráig
Telefon: +36-1-203-12-88

Árak:

  • Vízitdíj első alkalommal: 18.000 Ft
  • Vizitdíj konroll vizsgálat esetén: 12.000 Ft


Bemutatkozás:

Dr. Biró Zsuzsanna vagyok. 2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2014-ben szereztem meg az ortopédia és traumatológia szakvizsgát. Már a szakképzésem során is elsősorban gyermekekkel foglalkoztam: 2009-től 2015-ig a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központjának Gyermektraumatológiai osztályán dolgoztam, 2015. óta pedig a Heim Pál Gyermekkórház Ortopédiai osztályán tevékenykedem. Az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központban 2014. óta dolgozom.

 A gyermekortopédiai rendeléseken a legfontosabb kérdés – számomra legalábbis –, hogy a vizsgált gyermeknél fennáll-e bármilyen betegség, rendellenesség, vagy pedig a látott testtartás, járás, mozgás a normális tartományba esik-e. Nap mint nap találkozom szülőkkel, akik amiatt aggódnak, hogy kisbabájuknál, kisebb vagy nagyobb gyermeküknél valami probléma lehet, hiszen nem pont olyan az izomtónusa, lábállása vagy például csípőmozgása, mint az általuk látott többi gyermeké. Szerencsére sokszor túlzottnak bizonyul az aggodalom, hiszen sokfélék vagyunk, ahány ember, annyiféle, és nincs ez másképp a gyermekeknél sem. Észre kell azonban venni, hogy mikor van valódi probléma a látott tünetek hátterében, hiszen minél korábban észleljük a bajt, annál nagyobb eséllyel korrigálható.

Ez különösen igaz a csecsemőkre. Az ideálisan 4-6 hetes korban elvégzett csípőszűrés – amely a csípő vizsgálata mellett magában foglalja a koponya, a fej- és nyakmozgások, a kezek, illetve lábak felmérését is – segítségével az élet kezdetén felismerhetjük azokat a rendellenességeket, amelyek a pici babáknál sokszor néhány hetes vagy hónapos kezeléssel maradéktalanul kikezelhetőek, míg ha rejtve maradnak, akár egész életre szóló panaszokat is okozhatnak. A csípőszűrés során minden esetben ultrahangos vizsgálatot is végzek, mert meggyőződésem, hogy a kézzel végzett és a radiológiai vizsgálat egymást kiegészítve ad maximálisan megbízható eredményt.